07-ми Август

- Пристигнување на учесниците
8-ми август

- 12:00 - 13:00 – Состанок со директори и раководители – Конгресна сала на хотел “Бисер“
- 16:00 - 18:30 – Екскурзија во Вевчани (посета на изворите)
- 19:00 - Македонска вечер – хотел “Бисер“
9-ти август

- 09:00 - 11:00 – Проба, пијано – Центар за култура Струга
- 11:00 - 14:00 – НАТПРЕВАР во класична музика, пијано – Центар за култура 
- 14:00 - 14:30 – Проба, соло пеење – Центар за култура 
- 14:30 - 16:00 – НАТПРЕВАР по класична музика, соло пеење – Центар за култура 
- 16:00 - 18:00 – Проба за Европска убавица 2019 – Центар за култура
- 21:00 - 23:00 – ЕВРОПСКА УБАВИЦА 2019 – Центар за култура
10-ти август

- 08:30 - 17:00 – Целодневна екскурзија во Охрид – крстарење по езерото
- 10:00 - Мастер клас по пијано – Центар за култура  
- 21:00 – Коктел за директорите на фестивали и жири   
11-ти август

- 09:00 - 11:00 – Проба, естрада – Центар за култура Струга
- 11:00 - 20:00 – НАТПРЕВАР во естрада – Центар за култура
- 20:00 – Вечер на поп музика – Хотел “Бисер“
12-ти август

- 16:00 - 18:00 – Генерална проба на Гала концертот – Центар за култура
- 21:00 - 22:30 – ГАЛА КОНЦЕРТ – Центар за култура
- 22:30 - 23:00 – Церемонија на доделување на НАГРАДИ – Центар за култура
13-ти август

- Слободно време
14-ти август

- Заминување на учесниците